Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base
- ½ limone, preferibilmente biologico
- 120 g di zucchero
- 250 g di biscotti di avena senza glutine, a pezzi
- 140 g di burro, a pezzi
Crema ai formaggi
- 50 g di latte intero
- 12 g di gelatina in fogli, ammollata in acqua fredda per 10 minuti e strizzata
- 300 g di robiola
- 250 g di formaggio fresco spalmabile
- 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
Salsa alle fragole
-
200
g di fragole a tocchetti o rondelle
lub 200 g di fragoline di bosco a tocchetti o rondelle - 80 g di zucchero
- 5 g di amido di mais (maizena)
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1728 kJ / 413 kcal
- Białko
- 8.9 g
- Węglowodany
- 37.4 g
- Tłuszcz
- 25.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.9 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 436.5 mg
Alternatywne przepisy
Cheesecake alle fragole
2 Std. 30 Min
Frappè al cioccolato
10 min
Tiramisù con biscotti al cioccolato
7 Std. 30 Min
Cheesecake al tiramisù
6 Std. 30 Min
Focaccia di patate in padella
1 Std.
Cheesecake al Prosecco
5h
Cheesecake al torroncino
4 Std. 30 Min
Insalata di grano saraceno, tacchino e edamame
Brak ocen
Cream tart al cioccolato
8h
Rotolo al caffe e nocciola
2 Std. 30 Min
Praline al tiramisù e cioccolato
1h 30min
Japanese pancake
30 min