![Pane cosacco Pane cosacco](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3d676b39-8af9-470a-abfb-bfc48f0d21c2/Derivates/e3dcf5107a082855f82e069002b032bbe64af1a2.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lievitino
- 330 g di acqua
-
15
g di lievito madre di segale
lub 1 ½ g di lievito di birra fresco - 255 g di farina di segale
Starter
- 170 g di chicchi di segale
- 255 g di acqua
Pane
- 1585 g di acqua (di cui 85 g fredda)
- 15 g di lievito di birra fresco, sbriciolato
- 255 g di farina di segale + q.b.
- 170 g di farina di farro
- 10 g di sale
- olio extravergine di oliva q.b.
- 30 g di succo di limone
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 12102 kJ / 2990 kcal
- Białko
- 86 g
- Węglowodany
- 571 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 70.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rotolini di farro
30 Std.
Farina integrale
5min
Pane integrale in cassetta
4h
Pane di segale vallesano
10 Std.
Pane al latticello
18 Std.
Panini al latte di riso con gocce di cioccolato
4j 30 menit
Porridge con bevanda a base di soia e frutta fresca con Affettatutto Bimby®
25 Min
Panini integrali ai semi con crema di ricotta e bastoncini di verdure
1 godz. 10 min
Crostata alle mele cotogne
1 Std. 30 Min
Barrette biscottate alla frutta
2 godz. 5 min
Pane di segale
20h 30min
Ciambella di segale
2ч. 45 мин.