Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lievitino
- 330 g di acqua
-
15
g di lievito madre di segale
lub 1 ½ g di lievito di birra fresco - 255 g di farina di segale
Starter
- 170 g di chicchi di segale
- 255 g di acqua
Pane
- 1585 g di acqua (di cui 85 g fredda)
- 15 g di lievito di birra fresco, sbriciolato
- 255 g di farina di segale + q.b.
- 170 g di farina di farro
- 10 g di sale
- olio extravergine di oliva q.b.
- 30 g di succo di limone
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 12102 kJ / 2990 kcal
- Białko
- 86 g
- Węglowodany
- 571 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 70.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pane siciliano
2 Std. 45 Min
Pane azzimo
1h 45 min.
Panini al cumino
16hod. 30min
Panini con muesli
19h 30min
Panini della Val Venosta
15h 30min
Filone di sola semola
2 Std. 50 Min
Cornetti alla frutta secca (vegan)
2 Std. 10 Min
Pane ai semi di girasole
22h
Filoncini di avena e olive taggiasche (vegan)
4h
Baguette integrale
5h
Pane nero siciliano
8h 50min
Impasto base per pane
1h