![Pane rustico Pane rustico](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7F76246B-ED52-4769-8728-A3E77DCB3CA5/Derivates/C43C7BEC-38D6-4636-99CF-C8FFD30E4B3F.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g di semi di frumento
- 400 g di acqua
-
30
g di lievito di birra fresco
lub 3 cucchiaini di lievito di birra disidratato (12 g) - 120 g di latticello (vedere varianti)
- farina manitoba q.b.
- 2 cucchiaini di sale
- 1 cucchiaio di aceto balsamico
- 1 cucchiaino di malto in polvere (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 291 kJ / 70 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 2.5 g
Alternatywne przepisy
Pane al rosmarino
10h 55min
Pan Brioche
8 Std.
Baguette
4 Std.
Pane al latte
2 Std. 20 Min
Pane multicereali
17 godz. 30 min
Pane alle olive
2 Std. 20 Min
Pane tipo ciabatta
26 godz.
Baguette tradizionale
15hod. 35min
Pane pugliese
29hod. 20min
Lievito madre
72h 15min
Pane toscano con lievito madre
5h
Preimpasto per pane
24h 30min