![Peeler Roasted Carrots with Mint and Thyme Peeler Roasted Carrots with Mint and Thyme](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/837b45874d5a093e5c0879891119b06e/Derivates/8d3c9b511884047909e9c630947ee91caf7f87ec.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 oz extra virgin olive oil
- ¼ - ½ tsp garlic powder
- ¼ tsp paprika
- ¼ tsp salt
- ground black pepper, to taste
- 28 oz carrots, large diameter, cut into uniform pieces (2 in.)
- 39 oz water, divided
- fresh mint leaves, to garnish
- fresh thyme leaves, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 607 kJ / 145.1 kcal
- Białko
- 1.9 g
- Węglowodany
- 19.3 g
- Tłuszcz
- 7.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 5.6 g
- Sód
- 293.7 mg
Alternatywne przepisy
Spiced Almond Milk
15 min
Fajita Seasoning
5 Min
Berry Limoncello Tiramisu
45 min
Matzah
30 min
Shrimp Aguachile
15 min
Steamed Whole Grain Bread TM6®
2h 30min
Warm Bacon and Shallot Vinaigrette
25 Min
Deviled Eggs
20 min
Artichoke Alfredo Sauce
45 min
Chili Lime Steamed Corn
25 Min
Steamed Peas
20 min
Cilantro Lime Jasmine Rice
35 min