Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g de agua
- 1 ½ cdita de sal
-
200
g de arroz jazmín
lub 200 g de arroz basmati - 4 filetes de salmón fresco, sin piel ni huesos (aprox. 100-150 g cada uno)
- sal, para sazonar
- 2 cdita de jengibre en polvo
- 4 pizcas de pimienta negra molida
- 200 g de chícharos
- 10 g de jengibre, pelado y en rebanadas (2 mm)
- 80 g de miel de abeja
- 30 g de salsa de soya
- ½ cdita de ajo en polvo
- 1 - 2 pizcas de hojuelas de chile seco
- 10 g de cebolla cambray, en rebanadas finas
- 1 cdita de ajonjolí tostado
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 4618.3 kJ / 1103.8 kcal
- Białko
- 86.8 g
- Węglowodany
- 62.5 g
- Tłuszcz
- 54 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.5 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 1536.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salmón y arroz basmati en salsa cremosa de eneldo
40 Min
Tostadas de rajas con pollo
40 Min
Tortitas de salmón
2óra 20p
Pescado al vapor con verduras y tintes cítricos
40 Min
Pollo a la naranja estilo Oriental
50 min.
Camarones cremosos a la diabla
40 Min
Salmón con ajonjolí y sopa de chícharos.
1h
Entomatadas de pollo
40 Min
Salmón con brócoli, arroz y salsa holandesa de limón TM6
45 min
Carpaccio de betabel con burrata (Pelar)
1 Std. 25 Min
Pescado agridulce con arroz TM6
1u. 5min
Bowl de atún y aguacate
50 min.