Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g de agua
- 1 ½ cdita de sal
-
200
g de arroz jazmín
lub 200 g de arroz basmati - 4 filetes de salmón fresco, sin piel ni huesos (aprox. 100-150 g cada uno)
- sal, para sazonar
- 2 cdita de jengibre en polvo
- 4 pizcas de pimienta negra molida
- 200 g de chícharos
- 10 g de jengibre, pelado y en rebanadas (2 mm)
- 80 g de miel de abeja
- 30 g de salsa de soya
- ½ cdita de ajo en polvo
- 1 - 2 pizcas de hojuelas de chile seco
- 10 g de cebolla cambray, en rebanadas finas
- 1 cdita de ajonjolí tostado
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 4618.3 kJ / 1103.8 kcal
- Białko
- 86.8 g
- Węglowodany
- 62.5 g
- Tłuszcz
- 54 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.5 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 1536.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pescado a la veracruzana
30min
Res con teriyaki y arroz al vapor
1 Std. 50 Min
Entomatadas de pollo
40min
Machaca de camarón (Black Diamond)
30min
Poke bowl de atún spicy
30min
Pescado al horno con tomates deshidratados
30min
Salmón y arroz basmati en salsa cremosa de eneldo
40min
Robalo con jengibre, salsa de soya, arroz y verduras
40min
Camarones cremosos a la diabla
40min
Salmón con brócoli, arroz y salsa holandesa de limón TM6
45min
Pescado agridulce con arroz TM6
1 godz. 5 min
Bowl de atún y aguacate
50min