Wersje kompatybilne
Ma'amoul con relleno de dátiles, pistaches y nueces
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de azúcar
Masa
- 250 g de mantequilla sin sal, en trozos
- 380 g de harina de trigo
- 120 g de sémola de trigo
-
40
g de agua de rosas
lub 40 g de esencia de azahar
Relleno de dátiles
- 80 g de dátiles deshuesados
- 20 g de mantequilla sin sal
- ½ cdita de canela en polvo
-
½
cdita de agua de rosas
lub ½ cdita de esencia de azahar
Relleno de pistacho
- 80 g de pistaches descascarillados sin sal
- 20 g de miel de abeja
-
1
cda de agua de rosas
lub 1 cda de esencia de azahar
Relleno de nueces
- 80 g de nueces, en trozos
- 20 g de miel de abeja
- ½ cdita de cardamomo en polvo
-
1
cda de agua de rosas
lub 1 cda de esencia de azahar
Montaje
- harina de trigo, para enharinar
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 525.7 kJ / 125.6 kcal
- Białko
- 1.9 g
- Węglowodany
- 14.6 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.3 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 1.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panqué con semillas de amapola
1h
Pan de brioche
5h
Pastel de jengibre con betún de especias
3 Std.
Rosca de yogur
1 Std. 40 Min
Galletas de jengibre y melaza
40min
Greibes
1h
Baklava
1h 30min
Bombones moldeados de frambuesa
2h
Glaseado de chocolate (ganache)
20min
Pan de muerto
3 Std.
Briouats de almendra con miel y ajonjolí
2h
Galletas de caramelo
40min