Samosa (empanadas vegetarianas)

Samosa (empanadas vegetarianas)

3.5 4 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
14 porciones

Składniki

Masa
  • 260 g de harina de trigo
  • 15 g de fécula de maíz
  • 45 g de aceite vegetal
  • 3 cditas sal fina
  • 125 g de agua
  • ¼ cdita orégano seco (opcjonalnie)
Relleno
  • 565 g de papas peladas y cortadas en cubos
  • 550 g de agua
  • 110 g de cebolla en trozos
  • 5 g de jengibre pelado
  • 1 diente de ajo pelado
  • 20 g de aceite vegetal
  • 80 g de chícharos congelados
  • ½ cdita de comino en polvo
  • ½ cdita de semillas de cilantro molidas
  • ½ cdita de cúrcuma, en polvo
  • ½ cdita de sal fina
  • aceite para freír

Wartości odżywcze na 1 porciones

Kalorie 219 kcal / 920 kJ
Białko 3 g
Tłuszcz 12 g
Węglowodany 25 g
Błonnik 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...