Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di zucchero
- 1 limone, la scorza (senza la parte bianca)
- 1000 g di latte intero
- 10 tuorli d'uovo
- 40 g di amido di mais (maizena)
-
1
stecca di vaniglia, i semini
lub 1 cucchiaino di estratto naturale di vaniglia, i semini - 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di cannella in polvere
- 100 g di zucchero grezzo di canna
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 910 kJ / 217.5 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 15.3 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.8 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 0.2 mg
Alternatywne przepisy
Crème brûlée portoghese
30min
Terrina di maiale e pollo al foie gras con chutney di fichi al Porto
10h 30 min
Cheesecake alla crema catalana
4h
Panna cotta allo zafferano e crema all'arancia
3h 30min
Crème brûlée
1 Std. 10 Min
Mini Pandorini (TM6)
15 Std.
Semifreddo allo zabaione
12h 15min
Caramello liquido
35min
Crème caramel (TM6)
4h
Zuppa inglese
6h
Crema catalana (di Luca Montersino)
25min
Panna cotta con salsa al caramello
6 Std. 20 Min