Guisado de cogumelos e salsicha com cevada

Guisado de cogumelos e salsicha com cevada

3.7 3 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 55 min
4 doses

Składniki

  • azeite
    30 g
  • salsicha escaldada (Brühwurst) cortada em rodelas (1 cm aprox.)
    300 g
    300 g salsicha de porco fumada, cortada em rodelas (1 cm aprox.)
  • água
    950 g
  • couve kale s/ talos grossos
    30 - 50 g
  • cebola cortada em metades
    120 g
  • cenoura
    80 g
  • talo de aipo
    80 g
    80 - 100 g raiz de salsa, cortada em pedaços
  • alho
    3 dentes de
  • concentrado de tomate
    30 g
  • cogumelos frescos (porcini, cantarelos, boletus, pleurotos, etc.), cortados em fatias
    300 g
    300 g cogumelos Paris, cortados em fatias
  • cevada perolada (ver dica)
    30 - 50 g
  • caldo de carne caseiro
    2 c. chá de
    2 cubos de caldo de carne, esfarelados
  • folhas de louro
    1 - 2
  • tomilho seco
    1 c. chá de
  • sal
    1 c. chá de
  • pimenta preta
    ½ c. chá de

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 334.2 kcal / 1398.3 kJ
Białko 14.5 g
Tłuszcz 24 g
Węglowodany 17.2 g
Błonnik 4.1 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Sód 884.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...