![Red Mole Chicken Enchiladas Red Mole Chicken Enchiladas](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/bb82f705b173735d41fcc7d61cdd7e6c/Derivates/27a65388adcfd2cb6b117b239112525119d47052.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 ½ oz Oaxaca cheese, in pieces
Mole
- 1 oz dried pasilla chilies, destemmed and deseeded
- 2 oz dried ancho chilies, destemmed and deseeded
- 1 corn tortilla, toasted, loosely crumbled
- 1 ½ oz Mexican chocolate tablet, broken into pieces
- 1 oz raisins
- 1 ½ oz almonds
- 1 ½ oz toasted sesame seeds
- ⅛ tsp anise seeds
- ¼ tsp ground cinnamon
- ¼ tsp ground black pepper
- 1 whole clove
- 7 oz Roma tomatoes, cut into pieces
- 2 oz white onion
- 2 garlic cloves
- 1 oz unsalted butter
- 1 tbsp sugar
- 1 tsp salt
- 28 oz water
- 21 oz chicken breasts, skinless, boneless, quartered
Enchiladas
- vegetable oil, to fry
- 18 corn tortillas
-
sour cream, to garnish
lub Mexican crema, to garnish - 1 avocado, thinly sliced, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3034.5 kJ / 749.3 kcal
- Białko
- 43.4 g
- Węglowodany
- 62.3 g
- Tłuszcz
- 38.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.1 g
- Błonnik
- 14.1 g
- Sód
- 838.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chicken Shawarma Bowl
1h
Hurricane Po'Boy with Saffron Aioli
25min
Korean Beef Bowl
1h
Slow Cooked White Chicken Chili
2 Std. 10 Min
Peruvian Steak Bowl with Aji Verde
1h
Chicken Enchiladas
40min
Pollo Pibil
1 Std. 30 Min
Chicken Fajita Soup
50 Min
Chicken Parmesan
1 Std. 10 Min
Spinach and Artichoke Dip
20 Min
Tortilla Soup
25min
Turkey Taco Bowl
1h