Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Azúcar de calabaza con especias
- 45 g de azúcar morena
- 1 cdita de canela en polvo
- ¼ cdita de nuez moscada en polvo
- ¼ cdita de jengibre en polvo
- ¼ cdita de clavo de olor, molido
- 500 g de agua
- 150 g de calabaza kuri roja, en trozos (2-3 cm)
Bizcocho
- aceite de girasol, para engrasar
- harina de trigo, para enharinar
- 6 huevos
- 280 g de azúcar
- 10 g de ralladura de limón amarillo
- 130 g de aceite de girasol
- 300 g de harina de trigo
- 1 cdita de polvo para hornear
- 1 cdita de extracto de vainilla natural
- 150 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 1379.4 kJ / 329.7 kcal
- Białko
- 5.4 g
- Węglowodany
- 48.1 g
- Tłuszcz
- 13.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.1 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 65.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panqué de nuez glaseado
1h 30 min
Panqué de plátano y cocoa
1u. 45min
Mini bizcochos de limón con glaseado de romero
1h 15min
Rosca de manzana
50min
Panquecitos de arroz
35min
Tarta de almendras
1u.
Diamantes de chocolate
1u.
Rosca de naranja (Black Diamond)
2u.
Bizcocho de zanahoria
1 Std. 55 Min
Pastel de chocolate y almendras
25min
Panqué de zanahoria
1u.
Panqué de plátano
1h 50min