Tempura de camarones y verduras

Tempura de camarones y verduras

4.8 12 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 50 min
4 porciones

Składniki

  • 200 g de agua muy fría
  • 1 huevo
  • 150 g de harina de trigo
  • fécula de maíz la necesaria para espolvorear
  • 1 pimiento rojo cortado en tiras de 2 cm
  • 4 piezas de champiñones cortados en cuartos
  • 1 calabacita cortada en rodajas
  • ½ brócoli cortado en floretes
  • ½ cebolla blanca cortada en rebanadas de 1 cm
  • aceite para freir el necesario
  • 12 camarones grandes, pelados y dejando la cola

Wartości odżywcze na 4 porciones

Kalorie 1908 kcal / 8012 kJ
Białko 80 g
Tłuszcz 112 g
Węglowodany 152 g
Błonnik 12 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...