Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 filetes de res (aprox. 400 g)
- 12 pizcas de sal
- 12 pizcas de pimienta negra molida
- 110 g de tocino, en trozos (ver tip)
-
80
g de queso Edam, en 6 palitos (aprox. 9 cm x 2 cm)
lub 80 g de queso semi-duro, (p. ej. Gruyère, Emmental, fontina, etc.), en 6 palitos (aprox. 9 cm x 2 cm) - 70 g de cebolla blanca, en mitades
- 30 g de aceite de oliva
-
400
g de puré de jitomate
lub 400 g de jitomate triturado -
1
cdita de caldo de verduras en pasta
lub 1 cubo de caldo de verduras - 1 cdita de orégano seco
- 1 - 2 pizcas de paprika (opcjonalnie)
- 350 g de papa, en cubos (2 cm)
- 200 g de calabacita, en rebanadas (4-5 mm)
- sal, al gusto
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1408.6 kJ / 336.7 kcal
- Białko
- 22.9 g
- Węglowodany
- 19.1 g
- Tłuszcz
- 19.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.9 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 602.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Carne de res a la jardinera
40 min
Filete de res con almendras
30 min.
Fajitas de res con verduras salteadas
30 min.
Pierna de cerdo colorada
1h
Res con pimientos y salsa picante
40 min
Pastel de carne
40 min
Tiras de res con chicharrón en salsa de chile morita TM6 (Coahuila)
1h
Estofado de res con fantasmas de puré de papa
1 godz. 30 min
Pechugas gratinadas de pollo en salsa de chipotle
1h
Arroz con res y brócoli TM6
50min
Milanesas de res
1 godz. 40 min
Pierna de cerdo a las hierbas
40 min