Albóndigas en salsa de jitomate

2.5 2 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porciones

Składniki

Albóndigas
  • 40 g de pan fresco o duro, cortado en trozos
  • 80 g de leche
  • 6 - 12 ramitas de hojas de perejil fresco sólo hojas
  • 1 diente de ajo (opcjonalnie)
  • 300 g de carne molida de res
  • 2 huevos
  • ½ cdita de sal
  • 1 pizca de pimienta negra molida
Salsa de jitomate
  • 20 g de aceite vegetal
  • 1 diente de ajo
  • 200 g de cebolla en trozos
  • aceite vegetal para engrasar
  • 650 g de jitomate triturado en lata
  • 1 cdita de sal
  • 1 pizca de pimienta negra molida
  • 1000 g de agua para lavar y 1 gota de jabón

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 4 porciones

Sód 5293.1 mg
Białko 103 g
Kalorie 7506.4 kJ / 1794.1 kcal
Tłuszcz 117.3 g
Błonnik 16.8 g
Tłuszcz nasycony 38.9 g
Węglowodany 88.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...