泰式鸡肉米粉

泰式鸡肉米粉

4.3 4 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 人份

Składniki

  • 无盐熟花生
    60 克
  • 大颗鸡蛋 (63-73克)
    2 颗
  • 850 克
  • 老豆腐 沥干水分,切片(每片2.5厘米)
    200 克
  • 干米线
    220 克
  • 红葱头 切块
    60 克
  • 蒜头
    2 瓣
  • 干辣椒片
    ¼ 茶匙
  • 15 克
  • 胡萝卜 斜切
    90 克
  • 去皮鸡大胸肉 切条(每条7.5厘米)
    220 克
  • 黑糖
    1 汤匙
  • 鱼露
    1 汤匙
  • 酱油
    1 汤匙
  • 罗望子酱
    2 汤匙
  • 辣椒粉
    ¼ 茶匙
  • 新鲜罗勒叶 (opcjonalnie) 装饰用
  • 青柠 切块
    1 个
  • 干辣椒片 装饰用

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 人份

Sód 778.6 mg
Białko 33 g
Kalorie 2214 kJ / 529.2 kcal
Tłuszcz 20 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 3.3 g
Węglowodany 56.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...