自制香辣火锅底料

自制香辣火锅底料

4.8 8 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
1 完整食谱

Składniki

  • 牛油(块状火锅用)
    550 克
  • 菜籽油
    150 克
  • 京葱 切段,5厘米
    150 克
  • 切段,5厘米
    40 克
  • 切块
    80 克
  • 蒜头
    60 克
  • 干辣椒片
    50 克
  • 干红辣椒 选择干灯笼辣椒
    100 克
  • 花椒 选择红花椒
    50 克
  • 小豆蔻豆荚
    10 克
  • 白芷
    15 克
  • 草果
    3 颗
  • 干燥的茴香籽
    15 克
  • 八角
    4 - 5 颗
  • 鸡粉
    20 克
  • 30 克
  • 蚝油
    50 克
  • 豆瓣酱
    350 克

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 完整食谱

Sód 27780.3 mg
Białko 87.9 g
Kalorie 12891 kJ / 3084 kcal
Tłuszcz 200.6 g
Błonnik 97.1 g
Tłuszcz nasycony 18.9 g
Węglowodany 281.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...