Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lamb Soup
- 2 yellow onions (approx. 5 oz), cut into halves
- ½ garlic bulb, cut horizontally
- 5 - 6 sprigs fresh thyme
- 18 - 20 oz lamb shoulder, bone in
- salt, to season
- ground black pepper, to season
- 21 oz butternut squash, peeled, cut into pieces
- olive oil, to drizzle
- 3 ½ oz carrots, cut into pieces (1 in.)
- 1 ½ oz celery sticks, cut into pieces (1 in.)
- 42 oz water, plus extra to deglaze
- 2 dried bay leaves
Butternut Squash Ravioli
- 11 oz pasta flour (type 00)
- 3 large eggs
- ½ oz olive oil
- 1 ½ tsp salt, divided
- 3 ½ oz ricotta cheese
- 2 tbsp soy sauce
- 1 - 2 pinches ground nutmeg
- 2 - 3 pinches ground black pepper
- water, to boil ravioli
- fresh thyme leaves, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2014 kJ / 481 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 5.2 g
- Sód
- 563 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cheesy Zucchini Pappardelle
50min
Pumpkin Spice Jam
1h 45min
Raspberry Vinaigrette
10 min
Whole Milk Yogurt
12h 30min
Individual Pineapple Cheesecakes
3u. 50min
Chocolate Coconut Milk Custard
15min
Caramel Toffees
2h
Cranberry Vinaigrette Fall Salad
10 min
Fermented Red Onions
84h 30min
Christmas Tree Spinach Puff
1h
Pumpkin Spice Cake with Maple Buttercream
1h 30min
Artisan Bread (Betty)
4 Std. 35 Min