![Wild Rice Pork Pilaf Wild Rice Pork Pilaf](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/cc772c45-814d-4437-9f5e-ae9d862970d3/Derivates/a0f89622-12c4-4d70-914c-c885c9cfa98c.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 ½ oz oil, divided
- 2 garlic cloves, divided
-
18
oz pork loin, boneless, cubed (1 in.), patted dry with paper towel, divided
lub 18 oz pork neck, boneless, boneless, cubed (1 in.), patted dry with paper towel, divided - 4 - 6 pinches sweet paprika, divided
- 7 oz carrots, cut into pieces
- 7 ½ oz yellow onions, cut into pieces
- 1 oz fresh parsley, leaves only, plus extra to garnish
- 11 oz wild rice, pilaf blend
- 1 oz tomato paste
- 25 oz water
- ½ tsp ground cumin
- ground black pepper, to season, to taste
- 1 ½ oz pitted prunes
- 1 sprig fresh sage leaves
- 2 sprigs fresh cilantro leaves, plus extra to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2917 kJ / 696 kcal
- Białko
- 36 g
- Węglowodany
- 68 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 10 g
- Sód
- 181 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Shrimp Pasta Salad with Cilantro Pesto
35 min
Coconut Prawn Soup
45 Min
Soy Chicken with Bok Choy
40 Min
Protein Boosted Crêpes
45 Min
Latkes
35 min
Tagliatelle with Pea Pesto and Poached Eggs
45 Min
Lemon Rosemary Chicken and Rice
55 Min
Orange coloured eggs
Brak ocen
Caprese Stuffed Balsamic-Glazed Chicken
55 Min
Orange Herb Chicken and Rice
50 min
Shrimp Cakes
30 Min
Florentine Meatballs and Linguine
1 godz. 10 min