Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Flan de guisantes en vaina
- 50 g de queso parmesano en trozos
- 700 g de agua (y algo más para la fuente)
- 1000 g de guisantes frescos en vaina (sin las puntas)
- harina de trigo para enharinar
- 150 g de nata (mínimo 30% de grasa)
- 60 g de aceite de oliva
- 1 cucharadita de sal
- 2 pellizcos de pimienta negra molida
- 1 - 2 pellizcos de nuez moscada molida
- 3 huevos
Crema de yogur y menta
- 5 g de hojas de menta fresca (y alguna más para decorar)
- 5 g de piel de limón rallada
- 150 g de yogur griego
- 5 - 10 g de zumo de limón
- 2 pellizcos de sal
- 2 pellizcos de pimienta negra molida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1599 kJ / 382 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 8.4 g
- Sód
- 526 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema de brócoli con gorgonzola y picatostes crujientes
1u.
Vichyssoise
2h 20 min
Vichyssoise de apio
40min
Sopa cremosa de guisantes
40min
Sopa de repollo
45 min
Crema de brócoli al gorgonzola con picatostes
40min
Brócoli al limón con costra de tomillo
40min
Hummus de coliflor rehogada con champiñones y beicon
30min
Cordero relleno de frutos secos
3h 15min
Crema de batata con estrellas de anís
45 min
Sopa de tomate
30min
Crema de batata con chips
40min