Wersje kompatybilne
Salsa verde peruviana (di Lorenzo Biagiarelli)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 spicchi di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di spinaci baby freschi
- 120 g di latte
- 20 g di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
- 100 g di formaggio primo sale a pezzi
- 2 pizzichi di sale
- 30 g di gherigli di noci
- 60 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1114 kJ / 266.3 kcal
- Białko
- 12.1 g
- Węglowodany
- 3.6 g
- Tłuszcz
- 22.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.4 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 622.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crostini con fegatini di pollo
40min
Crema di cetrioli con spiedini di gamberi
35min
Zabaione allo spumante
15 Min
Crema di pomodoro
25min
Torta rustica alle mandorle e agrumi
45min
Salsa al prezzemolo
20min
Asparagi con patate
50min
Schiacciata con l'uva
2h
Schiacciata con l'uva
2h
Soufflè ai cardi al vapore
1h 20min
Sformato di cardi
1h
Crêpes Suzette
35min