![Salsa verde peruviana (di Lorenzo Biagiarelli) Salsa verde peruviana (di Lorenzo Biagiarelli)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/90fd10d1-9c62-43b0-96db-e9e32ea0f06d/Derivates/ca2c490c-3e83-400f-9c39-6d3f891650e6.jpg)
Wersje kompatybilne
Salsa verde peruviana (di Lorenzo Biagiarelli)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 spicchi di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di spinaci baby freschi
- 120 g di latte
- 20 g di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
- 100 g di formaggio primo sale a pezzi
- 2 pizzichi di sale
- 30 g di gherigli di noci
- 60 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1114 kJ / 266.3 kcal
- Białko
- 12.1 g
- Węglowodany
- 3.6 g
- Tłuszcz
- 22.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.4 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 622.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Verdure miste in agrodolce
25 Std. 40 Min
Liquore alle erbe aromatiche
169 Std.
Salsa al curry
5min
Rognone saltato con uova al vapore e rémoulade alla polpa di granchio
1h
Stufato di agnello
50min
Burro alle acciughe
4h 20min
Marmellata di pomodori verdi
25h 10 min
Conserva di melanzane
1h 30min
Salsa agrodolce alla parmigiana
25min
Tagliata di frutta esotica (TM6)
30min
Conserva di barbabietole in agrodolce
12h 30min
Verdurine in insalata con formaggio di capra
35min