![Empanadas di pollo e peperoni Empanadas di pollo e peperoni](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4f520b5a-bf36-42b1-8b10-fbda2f7e0ae8/Derivates/a725f908-9ac7-4b8c-b46c-4b53e893580d.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g di acqua
- 5 uova
Ripieno delle empanadas
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 250 g di cipolle a metà
- 1 spicchio di aglio
- 1 cucchiaino di sale
- 15 g di concentrato di pomodoro
- 1 cucchiaino di paprika in polvere, affumicata
- ½ cucchiaino di cumino in polvere
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 200 g di peperoni rossi, puliti e a listarelle (1 cm)
- 60 g di olive verdi denocciolate a pezzi
- 400 g di filetti di petto di pollo, senza pelle a pezzi (2-3 cm)
Empanadas
- 390 g di farina tipo 00 + q.b.
- 1 cucchiaino di sale
- 120 g di burro a pezzi
- 1 uovo
- 100 g di acqua
- 1 cucchiaino di aceto (opcjonalnie)
- 1 tuorlo d'uovo sbattuto
- Wartości odżywcze
- na 20 pezzi
- Kalorie
- 15331 kJ / 3663 kcal
- Białko
- 187 g
- Węglowodany
- 307 g
- Tłuszcz
- 187 g
- Tłuszcz nasycony
- 85 g
- Błonnik
- 25.9 g
- Sód
- 5238 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Burrito di pollo con salsa chipotle
40min
Bagel con salmone affumicato e cetriolo
2 Std. 30 Min
Burrito
1h 30min
Panini ripieni di carne di maiale cotti al vapore (Nikuman)
2h
Pollo in salsa di sesamo, riso e verdure
40min
Tortillas di pollo glassato
40min
Tortillas messicane con maiale
1 Std. 20 Min
Empanadas di pollo argentine
4h
Pico de gallo
5min
Empanadas di carne
1h 10min
Tortillas di grano e fajitas di vitello
1h 25 min
Chili con carne
1 Std. 20 Min