![Torta pasqualina (senza glutine) Torta pasqualina (senza glutine)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/e9a860f2cc778ec0415a0a813839a317/Derivates/a1f4bbf925dff032c8c5b2340d3814459986783c.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (2-3 cm)
Pasta brisée senza glutine
- 300 g di farina senza glutine
- 150 g di burro a pezzi, freddo
- 1 cucchiaino di sale
- 80 g di acqua fredda
Ripieno
- 500 g di acqua
- 250 g di bietole, le foglie
- 3 fili di erba cipollina fresca tritata
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 150 g di ricotta di pecora, ben scolata dal siero
- ½ cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 8 uova
- burro q.b.
Terminare la preparazione
- olio extravergine di oliva q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1954.4 kJ / 467.1 kcal
- Białko
- 15.3 g
- Węglowodany
- 34.5 g
- Tłuszcz
- 29.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.9 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 506.9 mg
Alternatywne przepisy
Crespelle alla valdostana (senza glutine)
1h 30min
Quiche alle cipolle
1h 30min
Quiche Lorraine (senza glutine)
1h 30min
Roselline prosciutto e formaggio (senza glutine)
1h
Lasagne alla bolognese
2 Std. 15 Min
Torta de gee
1h 30min
Sformatini di agretti
1h
Torta di bietole e pecorino in padella
1 Std. 20 Min
Torta pasqualina
2 Std. 5 Min
Torta salata asparagi e ricotta
1h
Torta salata ricotta e spinaci
2h
Torta salata porri e bietole
1h 30min