Torta pasqualina (senza glutine)

Torta pasqualina (senza glutine)

4.7 29 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
8 fette

Składniki

  • 100 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (2-3 cm)
Pasta brisée senza glutine
  • 300 g di farina senza glutine
  • 150 g di burro a pezzi, freddo
  • 1 cucchiaino di sale
  • 80 g di acqua fredda
Ripieno
  • 500 g di acqua
  • 250 g di bietole, le foglie
  • 3 fili di erba cipollina fresca tritata
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 150 g di ricotta di pecora ben scolata dal siero
  • ½ cucchiaino di sale
  • 2 pizzichi di pepe nero macinato
  • 8 uova
  • burro q.b.
Terminare la preparazione
  • olio extravergine di oliva q.b.

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 467.1 kcal / 1954.4 kJ
Białko 15.3 g
Tłuszcz 29.7 g
Węglowodany 34.5 g
Błonnik 1.1 g
Tłuszcz nasycony 14.9 g
Sód 506.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...