![Tortino di patate con uovo poché, salsa al Parmigiano Reggiano e tartufo nero Tortino di patate con uovo poché, salsa al Parmigiano Reggiano e tartufo nero](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0c3d565676173d848ee0c120f142a98e/Derivates/610f69812b1afe50e6cdbf713a8590a979bfd8c0.jpg)
Wersje kompatybilne
Tortino di patate con uovo poché, salsa al Parmigiano Reggiano e tartufo nero
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tortini di patate
- 130 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 500 g di patate, pelate e a fette (1 cm)
- ½ cucchiaino di sale
- 180 g di latte intero
- 20 g di burro + q.b.
Salsa al Parmigiano Reggiano
- 150 g di panna (min. 30% di grassi)
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
Uova poché
- 6 uova
- olio extravergine di oliva q.b.
- 6 pizzichi di sale
- 6 pizzichi di pepe nero macinato
- 500 g di acqua
Terminare la preparazione
- tartufo nero fresco a scaglie, a piacere.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1429 kJ / 341.5 kcal
- Białko
- 17.3 g
- Węglowodany
- 18.1 g
- Tłuszcz
- 22.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.3 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 1309 mg
Alternatywne przepisy
Polenta bianca e salsiccia
1 Std. 30 Min
Poké Bowl di tonno
40 min
Katsu curry
1 Std. 30 Min
Panini al vapore con pulled pork
3klst
Salsa per pizza
35 Min
Pâté di vitello in gelatina
8h 30min
Noodles con gamberi e verdure
40 min
Baguette ripiene
5h
Tramezzino di segale con avocado e uova
3h 30min
Arrosto di tacchino con spinaci al limone
2 Std. 30 Min
Foccaccia croccante stracchino e squacquerone
2h
Insalata di pasta alla mediterranea
30 Min