Tortino di patate con uovo poché, salsa al Parmigiano Reggiano e tartufo nero

Tortino di patate con uovo poché, salsa al Parmigiano Reggiano e tartufo nero

3.5 6 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 porzioni

Składniki

Tortini di patate
  • 130 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 500 g di patate pelate e a fette (1 cm)
  • ½ cucchiaino di sale
  • 180 g di latte intero
  • 20 g di burro + q.b.
Salsa al Parmigiano Reggiano
  • 150 g di panna (min. 30% di grassi)
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
Uova poché
  • 6 uova
  • olio extravergine di oliva q.b.
  • 6 pizzichi di sale
  • 6 pizzichi di pepe nero macinato
  • 500 g di acqua
Terminare la preparazione
  • tartufo nero fresco a scaglie, a piacere.

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 341.5 kcal / 1429 kJ
Białko 17.3 g
Tłuszcz 22.7 g
Węglowodany 18.1 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 12.3 g
Sód 1309 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...