Sushi nigiri

Sushi nigiri

4.7 45 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
24 sztuki

Składniki

  • ryżu do sushi
    300 g
  • octu ryżowego
    50 g
  • cukru
    15 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • wody plus dodatkowa ilość do zwilżenia dłoni
    1000 g
  • filetów z łososia, świeżych, bez skóry (sashimi, pokrojonych na ok. 2,5 x 5 cm kawałki, o grubości 6-12 mm, patrz wskazówka)
    150 - 200 g
    100 g tuńczyka, świeżego, (filetów pokrojonych na ok. 2,5 x 5 cm kawałki, o grubości 6-12 mm)
  • pasta wasabi ilość do posmarowania nigiri
  • imbir marynowany (opcjonalnie) ilość do podania

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 63 kcal / 263.4 kJ
Białko 2.3 g
Tłuszcz 1.1 g
Węglowodany 10.5 g
Błonnik 0 g
Tłuszcz nasycony 0.3 g
Sód 199.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...