
Urządzenia i Akcesoria
Sushi nigiri
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
24 sztuki
Składniki
-
ryżu do sushi300 g
-
octu ryżowego50 g
-
cukru15 g
-
soli1 łyżeczka
-
wody plus dodatkowa ilość do zwilżenia dłoni1000 g
-
filetów z łososia, świeżych, bez skóry (sashimi, pokrojonych na ok. 2,5 x 5 cm kawałki, o grubości 6-12 mm, patrz wskazówka)150 - 200 g
-
pasta wasabi ilość do posmarowania nigiri
-
imbir marynowany (opcjonalnie) ilość do podania
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
63 kcal /
263.4 kJ
Białko
2.3 g
Tłuszcz
1.1 g
Węglowodany
10.5 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Sód
199.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA AZJATYCKA
10 Przepisów
Polska
Polska