Urządzenia i Akcesoria
Sushi nigiri
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
24 sztuki
Składniki
-
300 g ryżu do sushi
-
50 g octu ryżowego
-
15 g cukru
-
1 łyżeczka soli
-
1000 g wody plus dodatkowa ilość do zwilżenia dłoni
-
100 g tuńczyka, świeżego, (sashimi, pokrojonych na ok. 2,5 x 5 cm kawałki, o grubości 6-12 mm, patrz wskazówka)150 - 200 g filetów z łososia, świeżych, bez skóry (sashimi, pokrojonych na ok. 2,5 x 5 cm kawałki, o grubości 6-12 mm, patrz wskazówka)
-
pasta wasabi ilość do posmarowania nigiri
-
imbir marynowany, do sushi (opcjonalnie) ilość do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
199.9 mg
Białko
2.3 g
Kalorie
263.4 kJ /
63 kcal
Tłuszcz
1.1 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Węglowodany
10.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA AZJATYCKA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Koreańskie tosty (TM7, TM6, TM5)
35 min
Roladki drobiowe ze szparagami i ryżem
1 godz. 10 min
Ośmiornica po portugalsku
1 godz. 30 min
Bibimbap burrito
45 min
Pierożki na parze z wieprzowiną i krewetkami
2 godz.
Łosoś wasabi w sezamie z sałatką z ogórków
25 min
Tajska zupa Tom Yum ze spiralizowaną cukinią (TM6, TM7)
45 min
Galaretki z owocami
1 godz. 35 min
Bento z pandami
1 godz.
Onigirazu (japońskie kanapki ryżowe) z szarpanym łososiem teriyaki
1 godz. 10 min
Dubajska czekolada
1 godz. 20 min
Makaron ryżowy z krewetkami w sosie kokosowym
25 min