Sauce Alfredo à base de plantes (Matthew Kenney)

Sauce Alfredo à base de plantes (Matthew Kenney)

2.5 2 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 portions

Składniki

  • 115 g d'huile d'olive vierge extra séparé (100 g + 15 g)
  • 150 g de gousses d'ail
  • 500 g de crème à fouetter végane par exemple Silk®, Flora™
  • 225 g de beurre végane en morceaux
  • 2 c. à soupe de levure alimentaire
  • 10 brins de thym frais
  • pâtes cuites pour servir
  • sel au goût

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 565.3 kcal / 2365.1 kJ
Białko 3.3 g
Tłuszcz 52.4 g
Węglowodany 21.4 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 24.1 g
Sód 239.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...