Kartoffelsalat mit fermentiertem Gemüse

Kartoffelsalat mit fermentiertem Gemüse

4.7 7 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 72 godz. 45 min
4 Portionen

Składniki

Fermentiertes Gemüse
  • Wurzelgemüse z.B.: Karotten, Sellerie, Kohlrabi, Rettich, in Stücken (4 cm)
    200 g
  • Senfkörner
    1 TL
  • Wasser
    250 g
  • Salz
    1 TL
  • Zwiebeln
    100 g
Kartoffelsalat
  • Erdäpfel, festkochend in mundgerechte Stücke geschnitten
    750 g
  • Wasser
    500 g
  • Petersilienblättchen abgezupft
    ½ Bund
  • Dijon-Senf
    1 TL
  • Olivenöl
    30 g
  • Essig
    30 g
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    2 - 3 Prisen

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 837 mg
Białko 6 g
Kalorie 1106 kJ / 264 kcal
Tłuszcz 8 g
Błonnik 7 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Węglowodany 43 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...