Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Okonomiyaki sauce
- 20 g honey
- 30 g Japanese soy sauce
- 60 g tomato ketchup
- 40 g Worcestershire sauce
Okonomiyaki
- 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into thirds
- 200 g water
- 1 tsp dashi powder
- 4 eggs
- 160 g plain flour
- ¼ tsp sea salt
- ¼ tsp sugar
- 400 g white cabbage, finely sliced
- 40 g Japanese pickled ginger (Beni Shoga), drained
- sesame oil, to fry
- 120 g boneless skinless pork belly, cut into thin slices (see Tip)
- Kewpie mayonnaise, to serve
- bonito flakes, to serve
- fresh chives, chopped, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1961.9 kJ / 467.1 kcal
- Białko
- 19.9 g
- Węglowodany
- 44.2 g
- Tłuszcz
- 22.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.2 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 1327 mg
Alternatywne przepisy
San choy bau (Matt Sinclair)
30 min
Meatballs in a sticky plum sauce (TM6)
1h 25min
Coconut poached chicken salad
45 min
Crispy Korean tofu
1h 20 min
Bibimbap (beef rice bowl)
1h 25min
Hoisin pork bowl
30 min
Dan dan mian (dandan noodles)
1 Std. 10 Min
Banh mi (Vietnamese sandwich)
4h 35min
Korean Bo ssam
29h 20min
Green onion flatbreads
55 min
Jiao zi (Chinese dumplings)
50min
Wonton soup (pork)
45 min