Porree-Mais-Suppe mit Schinken

Porree-Mais-Suppe mit Schinken

3.9 87 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
2 Portionen

Składniki

  • Petersilie abgezupft
    4 - 5 Stängel
  • Zwiebel (ca. 50 g), halbiert
    1
  • Butter
    10 g
  • Kartoffeln in Stücken
    180 g
  • Wasser
    450 g
  • Thymian, getrocknet
    ½ TL
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    2 Prisen
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Porree längs halbiert, in dünnen Ringen
    80 g
  • Mais, aus der Dose abgetropft
    140 g
  • geräucherter Schinken in Scheiben, in Streifen (1 cm)
    35 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 1092 mg
Białko 11 g
Kalorie 1052 kJ / 251 kcal
Tłuszcz 7 g
Błonnik 5.4 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Węglowodany 41 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...