Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 - 5 Stängel Petersilie, abgezupft
- 1 Zwiebel (ca. 50 g), halbiert
- 10 g Butter
- 180 g Kartoffeln, in Stücken
- 450 g Wasser
- ½ TL Thymian, getrocknet
- ½ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 80 g Porree, längs halbiert, in dünnen Ringen
- 140 g Mais, aus der Dose, abgetropft
- 35 g geräucherter Schinken, in Scheiben, in Streifen (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1052 kJ / 251 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 5.4 g
- Sód
- 1092 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spargelsalat mit geschmorten Pilzen, Aprikosen und Kernen
40 Min
Sauerkrautsuppe mit Knoblauchsahne
40 Min
Rosenkohlcremesuppe
45 Min
Kohlrabi-Cremesuppe mit Räucherlachs
40 Min
Spitzkohlcremesuppe mit Weißwein
45 Min
Low Meat Käse-Porree-Suppe
40 Min
Rotkohlcremesuppe
40 Min
Kohlrabi-Cremesuppe
35 Min
Curry-Kartoffel-Suppe
35 Min
Gyros-Paprika-Suppe
30 Min
Butternuss-Kürbis-Suppe mit Ravioli
35 Min
Rosenkohl-Kartoffel-Suppe
45 Min