Urządzenia i Akcesoria
Gulab jamun (Jumbo)
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 1 godz. 30 min
34 pieces
Składniki
Dough
-
condensed milk390 g
-
milk50 g
-
ghee50 g
-
ground cardamom2 tsp
-
ground nutmeg1 tsp
-
sea salt1 pinch
-
semolina80 g
-
baking powder3 tsp
-
plain flour plus extra to dust360 g
Syrup
-
white sugar400 g
-
water260 g
-
rose essence2 tsp
-
natural yellow food colouring1 tsp
Assembly
-
desiccated coconut100 g
-
vegetable oil to deep fry1000 - 1200 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
45.9 mg
Białko
2.5 g
Kalorie
766.5 kJ /
182.5 kcal
Tłuszcz
7.1 g
Błonnik
0.8 g
Tłuszcz nasycony
3.7 g
Węglowodany
27.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Semolina pancakes (Beghrir)
1 godz.
Karachi halwa
3 godz.
Gulab jamuns
2 godz. 50 min
Kheer
2 godz.
Kormolas (Kulkuls)
3 godz.
Burfee
24 godz. 30 min
Parathas
1 godz. 30 min
Star anise and pistachio kulfi
24 godz. 20 min
Shrikhand (flavoured hung yoghurt)
12 godz. 15 min
Soji balls (Semolina balls)
1 godz. 40 min
Potato karakari
50 min
Roti
2 godz.