Osłona noża miksującego jest potrzebna.

Aby przygotować ten przepis, potrzebna jest osłona noża miksującego. Dowiedz się więcej

Sous vide asparagus with poached eggs (TM5)
TM5 TM6

Sous vide asparagus with poached eggs (TM5)

4.5 (10 ocen)

Składniki

  • 300 g asparagus spears, peeled and trimmed (max. 12 cm length - see Tips)
  • 2 tsp olive oil
  • 2 garlic cloves, crushed
  • water, to fully submerge bags (not higher than the 2L maximum fill level)
  • 30 g lemon juice (approx. ½ lemon) or 1 level tsp ascorbic acid powder
  • 4 whole eggs
  • salt, to season
  • ground black pepper, to season

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
468.5 kJ / 111.6 kcal
Białko
9.3 g
Węglowodany
1.4 g
Tłuszcz
7.4 g
Tłuszcz nasycony
1.7 g
Błonnik
1.9 g
Sód
125.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy