Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g asparagus spears, peeled and trimmed (max. 12 cm length - see Tips)
- 2 tsp olive oil
- 2 garlic cloves, crushed
- water, to fully submerge bags (not higher than the 2L maximum fill level)
- 30 g lemon juice (approx. ½ lemon) or 1 level tsp ascorbic acid powder
- 4 whole eggs
- salt, to season
- ground black pepper, to season
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 468.5 kJ / 111.6 kcal
- Białko
- 9.3 g
- Węglowodany
- 1.4 g
- Tłuszcz
- 7.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 125.7 mg
Alternatywne przepisy
Sous vide fillet steak with gin and peppercorn sauce
2 Std. 20 Min
Sous vide chicken ballotine with red capsicum sauce (TM6)
2 Std. 5 Min
Duck breast à l`orange with orange zabaglione
2 Std. 20 Min
Chunky Guacamole
10 Min
Sous-Vide Salmon with Lemon and Herbs
1 Std. 40 Min
Sous-Vide Salmon
1 Std.
Sous vide kangaroo with rosemary (TM5)
1 Std. 15 Min
Sous-vide rare beef steak with béarnaise sauce
2 Std. 20 Min
Smoked honey and dill salmon
1 godz. 5 min
Bavarian meat loaf (Leberkäse)
4 Std. 30 Min
Sous vide rare beef steak with béarnaise sauce (TM5)
2 Std. 20 Min
Sous-vide asparagus with poached eggs
1 godz. 5 min