Sous vide asparagus with poached eggs (TM5)

Sous vide asparagus with poached eggs (TM5)

4.5 10 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 portions

Składniki

  • asparagus spears peeled and trimmed (max. 12 cm length - see Tips)
    300 g
  • olive oil
    2 tsp
  • garlic cloves crushed
    2
  • water to fully submerge bags (not higher than the 2L maximum fill level)
  • lemon juice (approx. ½ lemon) or 1 level tsp ascorbic acid powder
    30 g
  • whole eggs
    4
  • salt to season
  • ground black pepper to season

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 111.6 kcal / 468.5 kJ
Białko 9.3 g
Tłuszcz 7.4 g
Węglowodany 1.4 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 1.7 g
Sód 125.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...