Urządzenia i Akcesoria
Badischer Flammkuchen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
10 Stück
Składniki
-
Weizenmehl350 g
-
Wasser lauwarm200 g
-
frische Hefe (20 g)½ Würfel
-
Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten20 g
-
Salz1 ¼ TL
-
Speckwürfel, durchzogen250 g
-
Crème fraîche, 20 % Fettgehalt300 g
-
Rahm, 30% Fettgehalt200 g
-
schwarzer Pfeffer, gemahlen¼ TL
-
Zwiebeln in Ringen2 - 3
-
Kräutermischung, frisch nach Belieben (z. B. Schnittlauch, Petersilie)1 Bund
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
9 g
Kalorie
1504 kJ /
360 kcal
Tłuszcz
23 g
Błonnik
1.8 g
Węglowodany
27 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Pizza und Focaccia
45 Przepisów
Szwajcaria
Szwajcaria
Może spodoba Ci się również...
Kräuter-Knoblauch-Brot
3 godz. 30 min
Zimt-Quark-Töpfchen auf Sauerkirschkompott
1 godz.
Béchamelsauce
15 min
Mini-Focaccia Fantasia
2 godz. 5 min
Erdbeer-Quarkroulade
1 godz. 30 min
Linzer Torte
1 godz.
Focaccia mit Birnen und Gorgonzola
1 godz. 55 min
Flammkuchen
1 godz. 15 min
Lauch-Speck-Tarte
1 godz.
Klassische Lasagne
2 godz. 5 min
St. Galler Bürli
26 godz. 30 min
Chäschüechli (Käseküchlein)
50 min