
Urządzenia i Akcesoria
Badischer Flammkuchen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
10 Stück
Składniki
-
Weizenmehl350 g
-
Wasser lauwarm200 g
-
frische Hefe (20 g)½ Würfel
-
Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten20 g
-
Salz1 ¼ TL
-
Speckwürfel, durchzogen250 g
-
Crème Fraîche, 20 % Fettgehalt300 g
-
Rahm, 30% Fettgehalt200 g
-
schwarzer Pfeffer, gemahlen¼ TL
-
Zwiebeln in Ringen2 - 3
-
Kräutermischung, frisch nach Belieben (z. B. Schnittlauch, Petersilie)1 Bund
Wartości odżywcze na 1 Stück
Kalorie
360 kcal /
1504 kJ
Białko
9 g
Tłuszcz
23 g
Węglowodany
27 g
Błonnik
1.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Pizza und Focaccia
45 Przepisów
Szwajcaria
Szwajcaria