Badischer Flammkuchen

Badischer Flammkuchen

4.6 15 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
10 Stück

Składniki

  • Weizenmehl
    350 g
  • Wasser lauwarm
    200 g
  • frische Hefe (20 g)
    ½ Würfel
  • Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
    20 g
  • Salz
    1 ¼ TL
  • Speckwürfel, durchzogen
    250 g
  • Crème Fraîche, 20 % Fettgehalt
    300 g
  • Rahm, 30% Fettgehalt
    200 g
  • schwarzer Pfeffer, gemahlen
    ¼ TL
  • Zwiebeln in Ringen
    2 - 3
  • Kräutermischung, frisch nach Belieben (z. B. Schnittlauch, Petersilie)
    1 Bund

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 360 kcal / 1504 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 27 g
Błonnik 1.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...