![Nut bolognese Nut bolognese](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/65795a589c3521bd32216b329dc7d8c8/Derivates/b1549516603710ad48a465e35de364e5a35a27a3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g Parmesan cheese, cut in pieces (3 cm) (optional)
- 150 g hazelnuts or other nuts to taste (e.g. walnuts, almonds, mixed nuts)
- 3 tbsp mixed herbs de Provence
- 2 garlic cloves
- 150 g leeks, cut in pieces (3 cm)
- 50 g olive oil
- 800 g tomatoes, canned
- 1 tbsp tomato purée (concentrated)
- 15 g fresh basil leaves, plus extra for garnishing
- 2 pinches sugar
- 2 pinches ground black pepper
- 1 heaped tbsp vegetable broth powder
- 100 g lukewarm water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1887.2 kJ / 451.1 kcal
- Białko
- 11.4 g
- Węglowodany
- 21.4 g
- Tłuszcz
- 38.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.2 g
- Błonnik
- 9.5 g
- Sód
- 385.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Potato Curry Soup
35 Min
Tagliatelle with Pea Pesto and Poached Eggs
45 Min
Oven Baked Vegetable Chips (TM6)
1 Std. 45 Min
Creamy mushrooms with crispy roast potatoes
1 godz. 30 min
Portobello Mushrooms with Chilli-cheese Topping
40 Min
Long Rise Pizza
20h
Mushroom stroganoff
20 Min
Vegan Mushroom Masala with Chilli and Turmeric
25 Min
Wraps with Sautéed Vegetables and Parsley Cream (TM6)
45 Min
Meat-free mushroom lasagne
1 godz. 30 min
Vegan Chickpea and Mushroom Stew
30 Min
Quinoa Salad with Spiced Butternut Squash and Courgettes
50min