Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g carne picada
- 100 g vinho branco
- ½ pacote de sopa de rabo de boi
- 1 pitada de sal
- 500 g massa folhada
- 150 g fiambre
-
150
g queijo mozarela fatiado
lub 150 g queijo flamengo fatiado - 1 ovo p/pincelar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3421.8 kJ / 817.8 kcal
- Białko
- 31.6 g
- Węglowodany
- 39.8 g
- Tłuszcz
- 57.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.8 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 751.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Folhado de bolonhesa e espinafres
1sa
Rolo de carne
1 godz. 20 min
Empadão de peru
1h 55min
Menu: Massa de atum gratinada e mousse de amora
1sa
Fritata com chouriço
40 dk
Empadão de atum
1 Std. 10 Min
Quiche de presunto e camembert
1sa
Salada de bacon e feijão-verde com frutos secos e parmesão
25 Min
Folhados de cogumelos
40 dk
Cannelloni de frango com requeijão
1sa 30 dk
Almôndegas mexicanas com feijão preto
1sa
Frango à Gomes de Sá
1 godz. 20 min