Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de puerro (la parte blanca) en rodajas
- 2 - 3 ramitas de perejil fresco (hojas y parte del tallo)
- 50 g de mantequilla
- 100 g de zanahoria en rodajas
- 200 - 250 g de patata chascada
- 200 g de guisantes congelados
- 500 g de agua
- 500 g de leche
- 1 - 1 ½ cucharaditas de sal
- 2 - 3 pellizcos de pimienta molida
- Wartości odżywcze
- na 6 raciones
- Kalorie
- 4531 kJ / 1082.9 kcal
- Białko
- 33.7 g
- Węglowodany
- 112.2 g
- Tłuszcz
- 58.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 35.4 g
- Błonnik
- 19.3 g
- Sód
- 2678.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema de puerros con queso cheddar gratinado
50min
Crema de brócoli al gorgonzola con picatostes
40 min
Consomé a la reina
50min
Crema de brócoli con gorgonzola y picatostes crujientes
1h
Crema de puerro con parmesano
45 min
Vichyssoisse con pasta
35min
Crema de guisantes a la menta
20 min
Sopa de patata al curry
45 min
Crema de zanahoria y apio con aceite de hierbas
45 min
Sopa de pimiento rojo y calabacín
30 min
Crema de brócoli y queso
40 min
Vichyssoise de calabacín con huevo mollet y sus chips
1h 30min