Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de agua
- 600 g de acelgas limpias, troceadas
- 5 - 6 ajetes en trozos de 2 cm
- aceite de oliva (para pincelar)
- 4 huevos
- 2 ñoras (sin pedúnculo ni semillas)
- 1 cucharadita de pimentón dulce
- 1 - 2 pellizcos de sal
- 1 - 2 pellizcos de pimienta molida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 626 kJ / 149 kcal
- Białko
- 3.4 g
- Węglowodany
- 5.2 g
- Tłuszcz
- 12.8 g
- Błonnik
- 1.6 g
Alternatywne przepisy
Coliflor al vapor con salsa de mantequilla y alcaparras
50min
Judías verdes con salsa bechamel al curry
30 min
Judías verdes salteadas con tomates cherry
30 min
Brócoli al vapor sobre crema de puerros al aroma de berberechos
45 min
Acelgas con patatas
45 min
Espinacas con patatas
30 min
Espinacas con pasas y piñones
15 min
Acelgas en adobillo
40 min
Pencas de acelga con beicon y nueces
30 min
Coliflor salteada para dos
25 Min
Acelgas con patatas y mejillones al vapor
50min
Judías verdes rehogadas y sardinas en papillote
35min