Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de agua
- 600 g de acelgas limpias, troceadas
- 5 - 6 ajetes en trozos de 2 cm
- aceite de oliva (para pincelar)
- 4 huevos
- 2 ñoras (sin pedúnculo ni semillas)
- 1 cucharadita de pimentón dulce
- 1 - 2 pellizcos de sal
- 1 - 2 pellizcos de pimienta molida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 626 kJ / 149 kcal
- Białko
- 3.4 g
- Węglowodany
- 5.2 g
- Tłuszcz
- 12.8 g
- Błonnik
- 1.6 g
Alternatywne przepisy
Judías verdes salteadas con tomates cherry
30min
Coliflor al vapor con gulas en vinagreta de pimientos
1小时
Pencas de acelga con beicon y nueces
30min
Espinacas con pasas y piñones
15 Min
Espinacas con patatas
30min
Brócoli al vapor sobre crema de puerros al aroma de berberechos
45 Min
Acelgas en adobillo
40min
Judías verdes rehogadas y sardinas en papillote
35min
Judías verdes crujientes con chalotas
35min
Salteado de escarola con puerros
20 Min
Acelgas con patatas y mejillones al vapor
50min
Coliflor salteada para dos
25min