Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g amêndoa
- 400 g pêssego s/ casca, cortado em pedaços (3 cm aprox.), mais q.b. cortado em fatias p/ guarnecer
- 20 g passas de uva
- 1 - 2 c. chá de xarope de ácer
- 120 g flocos de aveia s/ glúten
- 550 g leite (ver dica)
- Canela em pó p/ guarnecer (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1311.5 kJ / 313.5 kcal
- Białko
- 11.5 g
- Węglowodany
- 44.3 g
- Tłuszcz
- 11.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.3 g
- Błonnik
- 5.8 g
- Sód
- 61 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Papas de aveia com molho de morango
20min
Papas de aveia com pera
10min
Overnight oats de maçã, canela e mel
8h
Papas de aveia com alfarroba e bebida de linhaça
25min
Panquecas de abóbora
45min
Overnight oats de morango
8h
Papa de aveia com manga
15min
Papas de aveia e maçã
25min
Panquecas de aveia
20min
Papa de aveia com banana
10min
Panquecas de banana e aveia
15min
Panquecas de banana
15min