Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa madre de centeno
- 110 g de agua
- 10 g de pie de masa de centeno
- 80 g de harina integral de centeno
Masa principal
- 1 cucharadita de aceite para engrasar
- 230 g de agua fría
-
10
g de sirope de cebada malteada
lub 10 g de miel - 5 g de levadura prensada fresca
- 75 g de harina integral de centeno
- 350 g de harina de fuerza
- 2 - 3 cucharaditas de alcaravea en grano (opcjonalnie)
- 2 cucharaditas de sal (10-12 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1001 kJ / 239 kcal
- Białko
- 7.8 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 1.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 591.7 mg
Alternatywne przepisy
Chapata con masa madre
17 Std.
Masa madre de centeno
96 godz. 20 min
Hogaza de trigo, centeno y especias con masa madre
16 Std. 30 Min
Bollitos de hinojo y alcaravea
14h
Pan retorcido con masa madre
16h
Pan gallego con masa madre
15h 30min
Pan Venecia
17 Std. 10 Min
Hogaza de centeno y espelta con suero de leche
17 Std.
Mini baguettes rústicas
16 Std. 30 Min
Masa madre de manzana y trigo
48 Std. 20 Min
Masa madre de trigo
96h
Pan de trigo con masa madre
15 godz.