金沙虾

金沙虾

4.0 3 rating
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
5 人份

Składniki

  • 食油
    10 克
  • (约10只虾),去须,去肠线,洗净并利用厨用纸巾拍干
    500 克
  • 蒜瓣
    5 个
  • 咸蛋 洗净
    4 个
  • 牛油 ,室温下软化
    50 克
  • 咖喱叶 ,只取叶片
    2 小支
  • 红指天椒 ,切片
    3 - 5 条
  • 绍兴花雕酒
    10 克
  • ½ 茶匙
  • 白胡椒粉
    ½ 茶匙

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 人份

Sód 360 mg
Białko 23 g
Kalorie 949 kJ / 227 kcal
Tłuszcz 14 g
Błonnik 0 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Węglowodany 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...