Potato and Vegetable Purée

Potato and Vegetable Purée

4.5 6 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • vegetables (e.g. carrots, celeriac, peas, cauliflower, broccoli), cut in pieces (see tip)
    400 g
  • floury potatoes peeled, cut in slices (0.5 cm)
    600 g
  • salt to taste
    1 - 1 ¼ tsp
  • milk
    250 g
  • butter
    30 g
  • ground nutmeg (opcjonalnie)
    1 pinch

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 263 kcal / 1099 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 10 g
Węglowodany 33 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...