Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Espargos e batata
- 600 g água
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de açúcar
- 5 g manteiga (opcjonalnie)
-
700 - 750
g batatinha nova cortada em pedaços (ver dica)
lub 700 - 750 g batata cortada em pedaços (ver dica) - 1000 - 1500 g espargos verdes ou brancos
Molho holandês
- 20 - 40 g água
- 10 - 20 g sumo de limão (½ unid. aprox.)
- 175 - 350 g manteiga
- 4 - 8 gemas de ovo
- ½ c. chá de sal
- 1 - 2 pitadas de pimenta
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2919 kJ / 698 kcal
- Białko
- 11.3 g
- Węglowodany
- 29.5 g
- Tłuszcz
- 58.5 g
- Błonnik
- 6.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Molho de cogumelos e vinho branco
30min
Molho holandês de pimento vermelho e paprika
15min
Tigela Benedict
50min
Queijo fresco com salmão e salsa
12 godz.
Pasta de avelã com chocolate branco
Brak ocen
Molho cremoso de café
Brak ocen
Risoto de açafrão com mousse de curgete
Brak ocen
Molho holandês
10min
Molho holandês
15min
Molho holandês
10min
Bacalhau com manteiga cítrica
Brak ocen
Legumes cozidos com molho de queijo
50min