Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g azeite
- 300 g legumes (por exemplo, aipo, cenoura, alho-francês), cortados em pedaços (ver dica)
- 1 dente de alho
- 100 g cebola cortada em oitavos
- 50 g concentrado de tomate
- 4 pés de mistura de ervas aromáticas frescas (por exemplo, salva, alecrim), só as folhas (ver dica)
- 100 g sal grosso
- 30 g vinho tinto
- 1 folha de louro
- 300 g carne de vaca picada
- Wartości odżywcze
- na 400 g
- Kalorie
- 5027 kJ / 1200 kcal
- Białko
- 65 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 13.6 g
- Sód
- 1982 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Doce de abacaxi
45min
Peru à Wellington com molho de pêssego
Brak ocen
Caldo de carne
40 min
Caldo de legumes
45min
Sorbet rápido de fruta
10 Min
Caldo de carne
45min
Caldo de legumes
45min
Ganso de vitela em slow cooking com cogumelos
5 Std. 20 Min
Caldo de legumes sem sal
35 min
Bebida de amêndoa "zero waste"
8h 40 phút
Caldo de legumes - TM5
30min
Caldo de galinha
40 min