Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g cebola
- 1 dente de alho
- 100 g tomate em pedaços
- 50 g pimentão vermelho
- 30 g azeite
- 900 g água
-
1
c. chá de caldo de peixe caseiro
lub 1 cubo de caldo de peixe (para 0,5 l) - 250 g arroz agulha
- 3 postas de bacalhau demolhado (aprox. 500 g)
- 400 g espinafres descongelados
- 500 g feijão encarnado, em lata, escorrido
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 349 kcal
- Białko
- 18.8 g
- Węglowodany
- 44.8 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frango à Malaio com coco
Brak ocen
Bolo de laranja sem açúcar
1h 10min
Bolo de cenoura e laranja sem glúten
55min
Jardineira de carne
50min
Arroz de marisco
45min
Canja de galinha
55min
Mousse de chocolate
3h 20 min
Molho de tomate
40min
Purê de batata
50min
Peixe cozido com batatas e molho de tomate
50min
Risoto com queijo parmesão
30min
Lasanha bolonhesa
2h 30min