Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de agua
- 100 g de vino blanco
- 100 g de manteca de cerdo
- 100 g de aceite de oliva (y algo más para engrasar la bandeja)
- 1 pellizco de azúcar
- 30 g de levadura prensada fresca
- 2 huevos (1 para la masa y 1 batido para pincelar)
- 650 g de harina de trigo
- 1 cucharada de sal
- 600 g de magro de cerdo en trozos
- 500 g de longaniza fresca sin piel
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 3076 kJ / 736 kcal
- Białko
- 35.3 g
- Węglowodany
- 58.8 g
- Tłuszcz
- 39.7 g
- Błonnik
- 3.1 g
Alternatywne przepisy
Raquetas de crema (Castilla y León)
3h 15min
Patatas a la riojana
40min
Calamares en su tinta
1 godz. 5 min
Roscón de Reyes
4h
Croquetas de jamón con bechamel rápida
9h 15min
Bollos preñaos
2 Std. 30 Min
Patatas a la importancia con gambones y chirlas
1 Std. 10 Min
Lasaña de morcilla de Burgos
45min
Patatas revolconas
40min
Tigres
1 Std.
Oreja a la madrileña (Madrid)
1 Std. 10 Min
Quesada pasiega
45min