Urządzenia i Akcesoria
Breakfast crescents
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 5 min
12 portions
Składniki
-
milk250 g
-
dried instant yeast15 g
-
raw sugar80 g
-
baker's flour plus extra to dust600 g
-
unsalted butter plus extra 20 g melted, to brush70 g
-
eggs2
-
sea salt1 tsp
-
water to brush
-
poppy seeds or sesame seeds, to sprinkle (see Tips)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
211.4 mg
Białko
8.3 g
Kalorie
1189.6 kJ /
283.2 kcal
Tłuszcz
8.5 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
4.8 g
Węglowodany
42.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Yoyo slice
2 Std. 30 Min
Bread Rolls with Condensed Milk
1 Std. 15 Min
Semolina cake (namoura)
1 Std. 50 Min
L&P cheesecake
4 Std.
Hot Dog Rolls
55 Min
Chocolate custard mille feuille
8 Std. 15 Min
Rogale (Polish brioche crescents) (Grace Mazur)
2 Std. 25 Min
Chaga Mushroom and Chocolate Muffins
1 Std.
Apple tart
1 Std.
Angel cake
5 Std. 15 Min
Cherry and peach loaf
1 Std. 55 Min
New York-style cheesecake with strawberry sauce
26 Std. 10 Min