Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de agua
- 80 g de leche
- 10 g de levadura prensada fresca
- 15 g de jarabe de agave
- 450 g de harina panificable sin gluten Schär Mix Pan (y algo más para espolvorear)
- 1 cucharadita de sal
-
10
g de mantequilla
lub 10 g de aceite de oliva - 1 clara de huevo (reserve la yema)
- 1 - 2 litros de agua
- 1 cucharada de bicarbonato
- 1 yema de huevo
- 2 cucharadas de leche
- 1 cucharada de semillas de amapola
- 1 cucharada de semillas de sésamo
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1427 kJ / 341 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 64.7 g
- Tłuszcz
- 4.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.6 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 1460.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pan de molde sin gluten
14 Std.
Pan de brioche sin gluten
2 Std. 50 Min
Bizcocho genovés (sin gluten)
1h 10min
Lasaña sin gluten
2h
Pizza tropical sin gluten
1h
Pizza con masa de harina de arroz (sin gluten)
1 Std. 20 Min
Crostata con salami y queso (sin gluten)
1 Std. 20 Min
Harina de mijo, arroz y sarraceno (sin gluten)
5min
Pan exprés sin gluten
1h
Crêpes sin gluten
45 min
Pizza "de la pizzería" sin gluten
2 Std. 50 Min
Tortitas sin gluten
40 min