Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- aceite de oliva virgen extra (para engrasar el molde y para pincelar el pan)
- 780 g de agua
-
10
g de levadura prensada fresca
lub 1 sobre de levadura de panadería deshidratada instantánea - 70 g de hojas de espinaca frescas
- 370 g de harina de fuerza (y un poco más para espolvorear)
- 1 cucharadita de sal
- 20 g de pipas de calabaza
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 504.9 kJ / 120.8 kcal
- Białko
- 3.7 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 1.6 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pan de molde integral con espinacas
1 Std. 40 Min
Pan integral al vapor
2j
Pan integral de espinacas
1 Std. 40 Min
Colines integrales con sésamo
2j
Crackers integrales con crema de aguacate
1 Std. 40 Min
Pan de molde con tomate y semillas de sésamo
3sa
Panecillos integrales con nueces y muesli
40 min
Pan de molde con semillas de amapola
2j 10 menit
Pan integral de molde
3sa
Pan con kéfir, harina integral y semillas
2h 15 min
Pan de cinco semillas
1h 50min
Panecillos calabaza
2j 30 menit