Japanisches Omelett (Tamagoyaki)

Japanisches Omelett (Tamagoyaki)

4.4 30 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
4 Portionen

Składniki

  • Eier
    6
  • Dashi-Pulver, instant
    ¾ TL
    ¾ TL Instant-Hühnerbrühe
  • Reiswein (Mirin)
    20 g
    20 g Weißwein, lieblich
  • Zucker
    ½ TL
  • helle Sojasauce
    15 g
  • Wasser
    500 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 11 g
Kalorie 532 kJ / 128 kcal
Tłuszcz 8 g
Błonnik 0 g
Węglowodany 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...