![Hong Kong Bakery Butter Cookies Hong Kong Bakery Butter Cookies](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6f8c785e427e111f461c6f9542f652c8/Derivates/8e2b26c57854130627220daa6967bab2b55d8c3f.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 225 g unsalted butter, softened at room temperature
- 65 g icing sugar, sieved
- 225 g low protein flour (top flour/cake flour), sieved
- 80 g cornflour (starch), sieved
- 2 pinches salt
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 298 kJ / 71 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 25 mg
Alternatywne przepisy
Stir Fried Prawns with Soy Sauce
35min
Teochew Yam Paste with Gingko (Onee)
20 分钟
Tiger Shaped Pineapple Tarts
1h 50min
Tangzhong Milk Bread
2 godz. 35 min
Hua sheng ma shu (peanut mochi)
30 Min
Lotus Leaf Glutinous Rice
1hod. 35min
Stir Fried Whole Fish
20 分钟
Traditional Chinese Peanut Cookies
1小时 20 分钟
Pineapple Tarts
1 Std. 30 Min
Ngo Hiang (Five Spice Meat Rolls)
45 分钟
Butter Cake
1 Std.
Hand Ripped Cabbage
20 分钟