Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g cornichons cortados em pedaços
- 100 g cenoura cortada em pedaços
- 100 g cebola cortada em pedaços
- 30 g azeite
- 70 g concentrado de tomate
- 300 g corações de frango
- 30 g cevada perolada lavada
-
1000
g caldo de galinha
lub 1000 g água - ½ c. chá de sal
- 300 g batata cortada em cubos (1 cm aprox.)
- 10 grãos de pimenta preta
- 1 folha de louro
-
10
g aneto p/ servir
lub 10 g salsa p/ servir - 60 g natas azedas p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1137 kJ / 272 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 2.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Feijoada à brasileira
6h
Risoto de camarão com limão siciliano
30 Min
Perna de borrego assada com batatas e molho de hortelã
3h
Frango satay com pickles de legumes - TM6
1sa
Macarrão alpino
45 Min
Sopa Leão Veloso
Brak ocen
Curau de milho verde
30 Min
Kibe assado
1 godz. 20 min
Harira - Sopa de lentilhas com carne
2h
Frango em molho verde
1sa
Bacalhau em molho de tomate
30 Min
Guisado de peixe e marisco
55 Min