Urządzenia i Akcesoria
Apfelpudding
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
6 Portionen
Składniki
-
Äpfel, säuerlich entkernt, geschält, in Stücken (4 cm)200 g
-
Zitronensaft, frisch gepresst15 g
-
Zucker30 g
-
Lebkuchengewürz¼ TL
-
Butter10 g
-
Apfelsaft300 g
-
Vanillepuddingpulver1 Packung
-
Mandelblättchen (siehe Tipp)1 - 2 EL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
24 mg
Białko
1 g
Kalorie
471 kJ /
113 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
21 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Alles Apfel
9 Przepisów
Austria
Austria
Może spodoba Ci się również...
Birnencreme
25 min
Kopfsalatsuppe
35 min
Kirschensuppe
2 godz. 30 min
Grießauflauf mit Mohn und Kirschen
50 min
Vanillezucker
72 godz.
Sahne-Grießpudding
20 min
Maronihonig
15 min
Zwetschken-Schichtdessert mit Vanillecreme
30 min
Fruchtpudding (aus Resten)
25 min
Saftiger Polentaauflauf mit Äpfeln (glutenfrei)
1 godz. 25 min
Apfel-Topfen-Auflauf mit Kokos
1 godz. 15 min
Weißes Topfen-Mousse
1 godz. 10 min