Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Äpfel, säuerlich, entkernt, geschält, in Stücken (4 cm)
- 15 g Zitronensaft, frisch gepresst
- 30 g Zucker
- ¼ TL Lebkuchengewürz
- 10 g Butter
- 300 g Apfelsaft
- 1 Packung Vanillepuddingpulver
- 1 - 2 EL Mandelblättchen (siehe Tipp)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 471 kJ / 113 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 24 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Saftiger Polentaauflauf mit Äpfeln (glutenfrei)
1h 25min
Vanillezucker
72h
Apfel-Topfen-Auflauf mit Kokos
1h 15 min
Faule Weiber Suppe
10 Min
Himbeerpudding
35 Min
Maronihonig
15 Min
Birnencreme
25 Min
Weißes Topfen-Mousse
1h 10 min
Nusszwieback
7 godz. 50 min
Fruchtpudding (aus Resten)
25 Min
Zwetschken-Schichtdessert mit Vanillecreme
30 min
Marilleneis
15 Min