Apfelpudding

Apfelpudding

4.0 60 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
6 Portionen

Składniki

  • Äpfel, säuerlich entkernt, geschält, in Stücken (4 cm)
    200 g
  • Zitronensaft, frisch gepresst
    15 g
  • Zucker
    30 g
  • Lebkuchengewürz
    ¼ TL
  • Butter
    10 g
  • Apfelsaft
    300 g
  • Vanillepuddingpulver
    1 Packung
  • Mandelblättchen (siehe Tipp)
    1 - 2 EL

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 24 mg
Białko 1 g
Kalorie 471 kJ / 113 kcal
Tłuszcz 3 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Węglowodany 21 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...